Zelená smažená rýže

Kuchyně: asijská 
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 10 min.
Porce: 4

Seznam surovin

rýže basmati 1 hrnek
olej 2 lžíce
mungo 200 gramů (baby)
hrášek 200 gramů (mražený)
sójová omáčka 4 lžíce
cukr 1 lžíce

Postup přípravy

1 Rýži uvařte doměkka podle návodu na obalu. Pokud použijete rýži basmati, namočte ji před vařením alespoň na půl hodiny do studené vody.

2 Na pánvi rozpalte olej, vhoďte do něj klíčky munga a 1–2 minuty je smažte. Přisypte uvařenou rýži a hrášek, přilijte sójovou omáčku a přisypte cukr. Ještě vše 2–3 minuty smažte a pak ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Pokrm s klíčky zahání chmury a do jídelníčku přivolává tak trochu už i jaro. V receptu je určitě nevynechávejte!

30 minut na namočení rýže

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře