Zeleninová omáčka na těstoviny

Suroviny

1,5 kg rajčat
3 mladé cuketky
1 lilek
1 velká mrkev
2 řapíky celeru
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
třtinový cukr – množství podle chuti ( nemusí být )
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Vložíme do PH, osolíme, přidáme olej, několik lístků bazalky, zapneme na High a pomalíme cca 4 hodiny.

Hotovou směs propasírujeme nebo rozmixujeme,/ ne moc najemno / a je-li třeba, dochutíme cukrem.

Poznámka

Omáčka by měla vydržet v ledničce cca 4 dny, nebo ji můžeme naplnit do skleniček a sterilovat 20 minut při 80°.
Hodí se nejen na těstoviny, ale např. i pod maso.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře