Suroviny
1,5 kg rajčat
3 mladé cuketky
1 lilek
1 velká mrkev
2 řapíky celeru
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
třtinový cukr – množství podle chuti ( nemusí být )
čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Vložíme do PH, osolíme, přidáme olej, několik lístků bazalky, zapneme na High a pomalíme cca 4 hodiny.
Hotovou směs propasírujeme nebo rozmixujeme,/ ne moc najemno / a je-li třeba, dochutíme cukrem.
Poznámka
Omáčka by měla vydržet v ledničce cca 4 dny, nebo ji můžeme naplnit do skleniček a sterilovat 20 minut při 80°.
Hodí se nejen na těstoviny, ale např. i pod maso.