Zeleninová polévka

Seznam surovin

řepa červená 1 kus
brambory 2 kusy
kapusta 1 kus (malá)
olej olivový (1-2 lžíce)
cibule 1 kus
vývar zeleninový 1,2 litru (nebo vody)
miso pasta
pepř (na docchucení)
pažitka 1 hrst (nasekaná nebo petrželka na posypání)

Postup přípravy

Zeleninu omyjte, očistěte, nakrájejte na středně velké kostky. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte zeleninu, krátce promíchejte, opepřete. Zalijte vývarem či vodou a vařte 15–20 minut do změknutí zeleniny. Na závěr dochuťte miso pastou a posypte čerstvými bylinkami.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře