Zeleninová směs s artyčokem

Zahlédli jste v obchodech velkou zelenou růžici jménem artyčok a říkali jste si něco jako „co jde z něčeho takového vůbec uvařit? Tak to vás překvapí, že tahle rostlinka je nejen super parťákem na grilování, ale i účinnou drogou!

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce

800 g filetu z lososa
2 citrony
1 snítka kopru
4 artyčoky
1 paprika
1 lilek
12 cherry rajčat
1 cuketa
sůl
pepř
2 červené řepy
1 lžíce cukru
1 lžíce octa 8%
olivový olej
1 hrst rukoly

Postup

Krok 1: Čerstvé artyčoky pořídíte ve specializovaných obchodech se zeleninou, 1 kus (tedy na 1 porci) vás přijde přibližně na 50 korun. Zajímavé je, že z velké růžice odkrajujete opravdu velkou část, dokud vám nezbude jen lahodné srdíčko. Okrájejte artyčok a nechte ho 10 minut vařit v citronové vodě. Řepy nechte ve slupce a vařte je 30–40 minut doměkka ve vodě s octem, cukrem a solí. Poté je nechte vychladnout.

Krok 2: Ostatní zeleninu, tedy papriku, lilek, rajčátka a cuketu, nakrájejte na opravdu malé kostičky a na kapce olivového oleje je krátce opečte.

Krok 3: Zeleninou pak naplňte nachystané „kalíšky“ z artyčoků a dejte je společně s lososem, pokapaným citronovou šťávou, na 10 minut na gril (nebo do trouby při 200 stupních Celsia).

Krok 4: Teď zbývá už jen řepy proměnit v carpaccio – nakrájejte je na velmi tenké plátky, přidejte k nim rukolu, zakapejte olivovým olejem a podávejte spolu s lososem se snítkou kopru a plněnými artyčoky. Dobrou chuť!

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře