Zeleninové pho s tofu

Další zastávkou naší gastronomické cesty po Asii s blogerkou Lindou je Vietnam se svojí voňavou kuchyní plnou koření a čerstvých bylinek. Tentokrát si ukážeme, jak na jednoduché zeleninové pho!

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 3 porce

Polévka

3 šalotky
3 stroužky česneku
rostlinný olej
1 l zeleninového vývaru
zázvor
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce rýžového octa
1 lžička pepře
1 celá skořice
2 hvězdičky badyánu
2 ks jarní cibulky
1/2 hrsti čerstvého koriandru
1/2 hrsti čerstvé bazalky

K podávání

250 g rýžových nudlí
1 balení marinovaného tofu
1 limetka

Postup

Krok 1: Na oleji krátce osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem a zalijte vývarem. Přidejte nakrájený zázvor, polovinu bylinek, jednu pokrájenou jarní cibulku, sójovou omáčku, cukr, ocet, pepř, skořici a badyán a nechte hodinu probublávat.

Krok 2: Po uvaření můžete vývar scedit nebo vylovit pouze skořici a badyán.

Krok 3: Tofu nakrájejte na tenké plátky a opečte na trošce oleje. Rýžové nudle uvařte podle návodu, propláchněte studenou vodou a rozdělte do misek. Přelejte vývarem, poklaďte plátky tofu a dozdobte zbylými bylinkami, jarní cibulkou a limetkou.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře