Zeleninový vývar se sýrovými nočky

Seznam surovin

lučina 100 gramů
pažitka 1/2 svazku
celer 1/4 kusu
mrkev 1 kus
petržel kořenová 1 kus
pórek 1 kus
máslo 1 lžíce
sůl
pepř

Postup přípravy

1 Pažitku opláchněte, osušte a buď najemno nasekejte nožem, nebo nastříhejte kuchyňskými nůžkami. Lučinu vložte do misky, přidejte polovinu nasekané pažitky, všechno lehce promíchejte a dejte do lednice ztuhnout.

2 Celer, mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na kostičky. Pórek podélně nařízněte a dobře propláchněte. Odstraňte z něj zvadlé zelené listy a kořínky. Bílou i zelenou část pórku nakrájejte.

3 V rendlíku zahřejte máslo. Jakmile začne pěnit, přihoďte do něj zeleninu a za stálého míchání ji lehce osmažte. Osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem, zalijte litrem horké vody a pomalu vařte pod pokličkou asi 25 minut.

4 Pomocí dvou lžiček udělejte z lučiny nočky. Obalte je v druhé polovině nasekané pažitky. Polévku nalijte do talířů a přidejte do ní nočky.

Poznámka k receptu

Ideálním jídlem, kterého se dá sníst větší množství bez výčitek, je polévka. A nemusí být jen zeleninová, klidně zvolte vývar z masa.

Tip:

Chcete-li, aby polévka byla vydatnější, přidejte do ní 2–3 brambory nakrájené na stejně velké kostičky

Kuchyně: mezinárodní
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 35 min.
Porce: 4
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře