Zelňačka se zakysanou smetanou a uzeným masem

Rychlých, levných a dobrých receptů není nikdy dost. Vyzkoušejte naši bílou zelnou polévku, je jednoduchá a chutná báječně!

Ingredience pro: 4 porce

700 g uzených žeber
500 g kysaného zelí
2 cibule
sůl
drcený kmín
4 brambory
400 g zakysané smetany
4 utřené stroužky česneku

Postup

Krok 1: Uzená žebra ponořte do 2 litrů vody a uvařte je doměkka, trvá to asi 15 minut, v tlakovém hrnci ještě méně. Žebra poté vyjměte a nechte vychladnout.

Krok 2: Do vývaru z žeber vložte pokrájené zakysané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, osolte, přidejte asi půl lžičky drceného kmínu a vařte dalších asi 15 minut, dokud není zelí zcela měkké.

Krok 3: Ve zvláštním hrnci uvařte v osolené vodě doměkka oloupané brambory – kdybyste je vařili spolu se zelím, měly by úplně tvrdý povrch a vevnitř by byly rozvařené. Než se vše uvaří, oberte z žeber maso. Když je zelí hotové, dochuťte polévku zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem a podle potřeby případně dolijte ještě trochu vroucí vody. Vše nechte ještě chvilku projít varem, přidejte hotové brambory, obrané maso a můžete podávat!

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře