Žhavý africký salát

Seznam surovin

Salát:

batáty – sladké brambory 8 kusů (oloupané, na čtvrtky)
olej olivový (na restování, zakapání – dle chuti)
avokádo 1 kus (pevné, nakrájené na klínky)
hovězí maso 4 plátky (svíčkové)
rajčátka cherry 500 gramů
sůl (dle chuti)
pepř barevný (dle chuti)
koriandr (na posypání)

Zálivka:

olej olivový 5 lžic
worcesterská omáčka 2 lžičky
koriandr 1 lžička (mletý)
kurkuma 1 špetka
chilli omáčka (dle chuti pár kapek)

Postup přípravy

1. V troubě upečte batáty, osolené a zakapané olivovým olejem. Před koncem pečení přidejte na chvíli avokádo.

2. Svíčkovou nakrájejte na tenké nudličky a zprudka je orestujte na pánvi zastříknuté olivovým olejem. Osolte, promíchejte s pepřem a nechte stranou na teplém místě.

3. Rajčata krátce orestujte.

4. Do velké mísy vložte batáty, avokádo a rajčata a opatrně promíchejte se zálivkou z uvedených surovin. Přidejte maso a ihned podávejte. Můžete posypat lístky koriandru.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře