Žitný chléb s krevetovým salátem

Poctivý krevetový koktejl (salát) má rozhodně něco do sebe. Vzhledem k naší zeměpisné poloze jsou čerstvé chlazené krevety nedosa- žitelné, ale mražené jsou důstojná náhrada. Doporučujeme je mít v mrazáku pořád po ruce!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 20 minut 
Příprava

Ingredience

1–2 (podle velikosti) plátky nebo kusy žitného chleba, podle chuti opečené
1–2 velké hrsti směsi salátových listů (potočnice, špenát, rukola, ale klidně i trocha ledového na nudličky)
cca 30 g salátové okurky, nakrájené na nudličky
2–3 třešňová rajčátka, rozpůlená
2 ředkvičky, nakrájené na tenká kolečka a/nebo na nudličky
60 g loupaných vařených krevet
špetka kajenského pepře nebo mleté
papriky na ozdobení

NA ZÁLIVKU

3 lžičky řeckého jogurtu
1 lžíce majonézy (může být i japonská)
1/2 lžičky dobrého kečupu
citronová šťáva podle chuti (cca z 1 klínku)
pár kapek brandy (nemusí být)
špetka soli a čerstvě mletého pepře

Příprava jídla

1 V misce prošlehejte vidličkou všechny přísady na zálivku a podle potřeby dolaďte.

2 Na talíř dejte chleba a navršte na něj salát, okurky, rajčátka a ředkvičky. Navrch naaranžujte krevety. Pokropte zálivkou. Poprašte kajenským pepřem nebo mletou paprikou. Hned snězte.

NĚCO NAVÍC
Do omáčky můžete přidat pár kapek srirachy či tabasca nebo špetku kajenského pepře.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře